Dushi Medical in Nederland

Delen:

Maart 2020, Curacao gaat in een totale lockdown. De luchthaven wordt gesloten voor inkomende vluchten en cruise boten keren huiswaarts. Curacao moet zoveel mogelijk COVID-19 vrij blijven, omdat we niet de zorgcapaciteit op het eiland hebben om een uitbraak aan te kunnen. Wekenlang zijn er geen toeristen op het eiland. Een eiland dat onder anderen leeft van het toerisme wordt dan getroffen door een ander drama. Werkloosheid en daardoor armoede. Een vreselijk gevolg van drastische maatregelen, maar welke keuze had de overheid anders gehad?

Dushi Medical Care heeft zich altijd gespecialiseerd in het verlenen van zorg aan mensen die tijdelijk op bezoek zijn op ons tropische eiland. Ook voor ons viel daarmee een deel van onze werkzaamheden weg. We hebben wel onze tijd zeer nuttig kunnen besteden. Zo hebben we als team vele trainingen online gevolgd, om ons weer bij te scholen op de allernieuwste ontwikkelingen in de zorg. Het was een zeer leerzame periode, die we kwalitatief hebben besteed.  

Inmiddels is Curacao weer gedeeltelijk open. De Amerikaanse toerist, die moet nog even wachten, maar de Europese toerist is met een maximum van 10.000 per maand weer welkom. Een fantastische ontwikkeling. De clientele van Dushi Medical Care wachten nog even wat langer met het plannen van een bezoek aan ons tropische eiland. De veelal kwetsbare groep, wacht even de ontwikkelingen in de wereld af. Komt er nog een 2e golf aan? hoe reageert het eiland op toch een eventuele uitbraak? allemaal vragen die ervoor zorgen dat zij kiezen om nog even te wachten. Dat is een volledig begrijpelijke reactie, verstandig ook.

Ook wij wachten nog even op hoe alles zich gaat ontwikkelen, maar hebben wel een tussentijdse beslissing genomen. Dushi Medical Care zal daarom wat meer haar activiteiten voortzetten in Nederland. Daarom zijn wij nu met een groter team weer in Nederland, waar wij de collega’s in de thuiszorg ondersteunen tijdens de zomervakantie. We zullen wel zo af en toe weer vliegen naar het Caribische gebied, wanneer wij worden ingezet voor repatriëring-vluchten. Mocht u toch naar Curacao willen, dan kunt u altijd met ons contact opnemen, want wij zijn u graag van dienst. Zo kunnen wij altijd met u meedenken over de invulling van zorg ondersteuning, huisvesting, transport en werken we nauw samen met de leukste, liefste en gekwalificeerde zorgtoppers aldaar. Dus voor nu zijn wij iets meer in Nederland, maar zijn u graag van dienst weer op dushi Curacao in de toekomst. Voor nu, blijf allen gezond!

Team Dushi Medical Care

Meer berichten

Hooggevoeligheid en hitte

Ik ben Hoog Sensitief. DAt heeft een aantal voordelen en nadelen. Veel mensen met een autistische vorm of een handicap zijn ook Hoog Sesitief. Happinez

Tips bij hitte!

Op Curacao is het gemiddeld 30 graden. We kennen hier wel een regenseizoen, maar meer dan een korte stevige bui van 5 minuten stelt dit