Het verschil tussen thuisisolatie en quarantaine (COVID-19)

Delen:

Ze lijken misschien op elkaar, thuisisolatie en quarantaine, maar er is wel degelijk een verschil.

Wanneer je in thuisquarantaine zit, dan blijft het HELE huishouden thuis! Dit omdat er minimaal één persoon van het huishouden last heeft van koorts en/of benauwdheid als bij luchtwegklachten. Bij thuisquarantaine mag NIEMAND de deur uit!

Thuisisolatie is wat minder streng. Als je luchtwegklachten hebt, maar GEEN koorts en/of benauwdheid ervaart, mogen eventuele huisgenoten gewoon naar buiten. Het is wel de bedoeling dat de persoon met de luchtwegklachten thuis blijft en uit de buurt blijft van de rest van het huishouden.

Dan valt de term Social Distancing ook regelmatig. Wat is dit dan? Social Distancing betekent vertaald sociale onthouding. Dit is iets anders dan thuisisolatie of quarantaine. Bij Social Distancing geld voor mensen die niet ziek zijn. Je houdt gewoon een sociale afstand van 2 meter (Curaçao) en 1.5 meter (Nederland. Ook verzamel je niet in groepjes. Dit doe je bij mensen waar je niet mee samenwoont. Je houdt afstand van elkaar.

Meer berichten

Dushi Medical in Nederland

Maart 2020, Curacao gaat in een totale lockdown. De luchthaven wordt gesloten voor inkomende vluchten en cruise boten keren huiswaarts. Curacao moet zoveel mogelijk COVID-19

Hooggevoeligheid en hitte

Ik ben Hoog Sensitief. DAt heeft een aantal voordelen en nadelen. Veel mensen met een autistische vorm of een handicap zijn ook Hoog Sesitief. Happinez