Corona of COVID-19 wat is het verschil?

De één spreekt over Covid-19, de ander over Corona, soms wordt de term SARS-CoV-2 genoemd. Wat is het nu?

Corona is eigenlijk al jarenlang bekend. Het is een virus, dat onder de microscoop zichtbaar is in de vorm van een kroon. Kroon in het Latijn is Corona. Het Corona virus is een verzamelnaam. Doorgaans veroorzaken ze een simpele neusverkoudheid en andere kleine lichamelijke issues. Het huidige coronavirus is vele malen heftiger. Daarom wordt het ook wel het “nieuwe coronavirus” genoemd.

Dit specifieke Coronavirus heeft de naam SARS-CoV-2 gekregen. Vertaald: Servere Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2. Waarom eindigend met een 2? Omdat nummer 1 uitbrak in 2002, en dit is dus de tweede uitbraak. De genetische opmaak van de tweede variant is grotendeels hetzelfde als die van de eerste variant.

Wie besmet raakt met SARS-CoV-2, wordt uiteindelijk ziek. De naam van die ziekte luidt COVID-19. Dit staat voor: Coronavirus Diseases 2019. Het virus brak immers in 2019 uit in China. Spreek je dus over de huidige VIRUS variant, dan gebruik je SARS-Co-2, heb je het over de ZIEKTE dan spreek je over COVID-19.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top